Mladinski odsek - Dogodki

Gorniški tabor za osnovnošolce, Soča 2015

taborobmočje: Julijske Alpe
Datum:16.08.2015 do: 23.08.2015
vodnik/kontakt:Jure Korošec / 040 901 320Mladinski odsek
sklicna št.: 30012-15
težavnostna stopnja: lahka
primernost:namenjen je osnovnošolcem od 2. do 9. razreda, za planinske skupine na šolah
okvirni čas hoje:do 6 h / dan
oprema in dokumenti:glej spisek spodaj
način prevoza:avtobus
stroški:140 EUR za člane PD Ljubljana-Matica oz. 170 EUR za člane drugih društev
prijave:zasedeno!
Letošnji tabor bomo organizirali na začetku vasi Soča, pod izlivom rečice Lepence v Sočo. Zaradi bližine doline Lepene in Vrsnika je prostor dobro izhodišče za izlete h Krnskim jezerom in na Krn, v dolino Triglavskih jezer, na Lepo špiščje itd. Veliko možnosti ponujajo tudi ogledi soteske Soče, balvanov, kanjonov, ogled vasi Na skali in vseh znamenitosti in zaselkov do Vršiča.

Kot vsako leto, bomo tudi letos počeli veliko zanimivih in zabavnih stvari: sprehodili se bomo po okoliških gorah in planinah, se kopali v bližnji reki, imeli orientacijski pohod, taboriado in delavnice v naravi…

Tisti, ki ste že kdaj bili z nami, veste, da smo šli vsak drugi dan na turo. Starejši pa ste/so celo imeli dvodnevno turo, s tem da ste/so prespali v planinski koči ali bivakirali na prostem. Vendar ne skrbite, obljubimo vam, da vam ne bo dolgčas. Za to bo poskrbelo že novo okolje, ki ga bomo v času tabora, preko tur ter ostalih dejavnosti, aktivno spoznavali.

Poleg vsega naštetega pa se bomo vsak dan naučili še kaj novega iz gorniških vsebin - orientacija, varna hoja v gore, vreme in prehrana v gorah, gorniška oprema… Ne smemo pa pozabiti na naš tradicionalen taborni ogenj, ob katerem se bomo pred spanjem še malo pogreli ter (upamo) ob spremljavi kakšnega inštrumenta tudi kakšno zapeli.

Priprava

Priporočljivo je, da otroci pred odhodom na tabor nabirajo kondicijsko moč z udeležbo na raznih športnih aktivnostih z družino in z matično šolo. Priprava na tabor, ki vključuje tudi medsebojno spoznavanje otrok in vodnikov, bo v soboto, 6. junija 2015. Skupaj bomo osvojili zanimiv gorniški cilj. K udeležbi ste vabljeni tudi starši. Podrobnejše informacije v zvezi z izletom boste prijavljeni prejeli po pošti.

Ekipa

Za varnost, dobro počutje in zabavo otrok bo skrbela ekipa vodnikov(-ic), zdravnika(-ice), kuharjev(-ic).

Oprema

Vsak udeleženec potrebuje gorniško obutev s čvrstim podplatom, nahrbtnik in primerno obleko (tudi kapo in rokavice), spalno vrečo, podlogo za spanje, toaletni pribor, kopalke, posodico z jedilnim priborom, čutare ali plastenke za pijačo (1 liter ali več), zaželeno pa je tudi kakšno glasbilo (kitara…) ter družabna igra. Spisek celotne potrebne opreme in datum odhoda bodo vsi prijavljeni dobili naknadno po pošti. Prenosni telefoni na taboru niso zaželeni (za nujne primere jih bo imelo vodstvo)!

Cena

Prispevek za tabor lahko plačate v enkratnem znesku ali v dveh obrokih. Prvi obrok (polovico) poravnate ob prijavi, najkasneje do pripravljalne ture (6.6.), drugega pa v tednu pred odhodom na tabor. Plačate lahko z gotovino v društveni pisarni na Miklošičevi ali z nakazilom na bančni račun (podatki spodaj).

Cena tabora je 140 EUR za člane društva oz. 170 EUR za člane drugih društev. V ceno so vključeni stroški prevoza na tabor in nazaj, stroški bivanja, organizacije, vodenja in nezgodnega zavarovanja. V primeru, da se na tabor prijavita dva ali več otrok iz iste družine, je drugemu oz. vsakemu naslednjemu priznan popust v višini 20 €.

Rok za prijavo

Rok za prijavo je do zapolnitve mest, vendar ne odlašajte, saj je število mest na taboru omejeno. Prijavnico natisnite in izpolnite ter oddajte svojemu mentorju oz. mentorici na šoli, lahko pa jo oddate tudi v društveni pisarni na Miklošičevi 17.

Možna je prijava preko spletnega obrazca spodaj (o prijavi seznanite mentorja na šoli).

Na turi, foto: Gašper Ošlaj
Gorniški tabor, risba: Polona Drobnič
Večer ob ognju, foto: Gašper Ošlaj
Na turi, foto: Gašper Ošlaj
Osvežitev, foto: Gašper Ošlaj

Objavljeno: 8.12.2014 ob 13:53 , zadnja sprememba 10.6.2015 ob 13:30 Št. ogledov: 1807


Podatki za plačilo z uporabo plačilnega naloga UPN:
Prejemnik:Planinsko društvo Ljubljana-Matica, Trdinova 8, 1000 Ljubljana
IBAN:SI56 0203 1001 9578 484
BIC banke:LJBASI2X
Koda namena: OTHR
Namen: Gorniški tabor za osnovnošolce, Soča 2015
Referenca:SI00 30012-15
Znesek: 140 EUR za člane PD Ljubljana-Matica oz. 170 EUR za člane drugih društev