Planinsko društvo - Galerije

119. občni zbor in 120. obletnica društva

Slavnostna prireditev ob 120. letnici Planinskega društva Ljubljana-Matica in 119. občni zbor.

V Jakopičevi dvorani ZZZS na Miklošičevi 24 v Ljubljani je dne 18. aprila 2013 potekala slavnostna prireditev v počastitev okrogle obletnice obstoja društva. Prireditev je vodil Blaž Lesnik.

S pesmimi so jo popestrili Mladinski pevski zbor iz Osnovne šole Franceta Bevka in z avtorskimi skladbami skupina Godba vertikale.

Slovesnosti se je udeležil predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik, ki je pozdravil vse navzoče. Predsedniku društva in vsem članom je čestital za množico društvenih aktivnosti in dolgoletni obstoj.

V pogovoru o zgodovini društva so sodelovali dr. Peter Mikša, zgodovinar, ki je spregovoril o planinski zgodovini predvojnega obdobja. Milan Čučnik, dolgoletni tajnik društva je spregovoril o planinskem gospodarstvu. Viki Grošelj je spregovoril o svojih alpinističnih začetkih na društvu. Hinko Šolinc, nekdanji načelnik mladinskega odseka in sedanji načelnik markacijskega odseka pa o delu markacistov, mladini in prostovoljnem delu.

V video prispevkih (na voljo spodaj) sta spregovorila alpinista Lidija Honzak in Tone Sazonov Tonač.

Slavnostni nagovor je imel predsednik društva Tomaž Willenpart, ki je spregovoril o sedanjem delu društva, sodelovanju s Planinsko zvezo in tekoči problematiki.

Po zaključku prireditve je bilo druženje članov ob prigrizku in pijači. Po premoru se je nadaljeval redni občni zbor društva.

Foto: Rok Venturini in Drago Metljak. Video: Jernej Kastelec (kamera, montaža) in Blaž Lesnik (intervju).