Markacijski odsek - Galerije

Markacijska akcija, Kredarica - Triglav, avgust 2011

Foto in poročilo: Hinko Šolinc

Avgusta 2011 je potekala akcija na poteh Kredarica - Konjsko sedlo in Kredarica - vrh Triglava.

Bivanje in prehrana markacistov je bila v Triglavskem domu na Kredarici. Transport opreme in ekipe s helikopterjem Slovenske vojske z Rudnega polja. Del materiala je bil skladiščen v Triglavskem domu na Kredarici.
Na poti Kredarica - vrh Triglava smo na prvi skalni stopnji nad sedlom namestili dva dvojna stopna in dva oprijemalna klina. Pred vstopom v steno (stara tabla »ZAVAROVANA PLEZALNA POT«) smo na strmejšem delu poti usekali širšo polico in ji dodali štiri oprijemalne kline in namestili dve novi jeklenici. Tik ob tabli smo namestili novo kratko jeklenico in en oprijemalni klin. Na delu poti med tablo in prvimi starimi jeklenicami smo namestili dve novi jeklenici, štiri nove oprijemalne kline in zamenjali eno staro jeklenico. Više v steni, tik pod široko skalno polico smo namestili daljšo jeklenico (novi klini so bili navrtani in zabiti lansko leto, jeklenica je bila shranjena na mestu) in dodali krajšo jeklenico na obstoječe stare kline. Na grebenu nad Malim Triglavom smo zamenjali dve stari jeklenici.
Pot je od značilne široke police v sredini vzpona na Mali Triglav do vrha Triglava sedaj brezhibna, od vstopa v Mali Triglav do police pa manjka nekaj oprijemalnih klinov, kar pa ne ogroža resneje varnosti pohodnikov.