Markacijski odsek - Galerije

Nove jeklenice na Mali Triglav, avgust 2012

Člani markacijskega odseka PD Ljubljana-matica smo v akciji, ki je bila organizirana v sodelovanju s PZS, montirali 70 metrov novih jeklenih vrvi na poti med Triglavskim domom na Kredarici in Malim Triglavom.

Na ta način smo dodatno zavarovali zelo izpostavljen del poti, ki preči severovzhodno steno. Ta del poti je bil do sedaj varovan le z ročnimi klini, ki niso ustrezni za samovarovanje. Akcija je trajala štiri dni, od 28. do 31. avgusta. Opremo in markaciste je na Kredarico pripeljal helikopter slovenske vojske, za kar smo mu neizmerno hvaležni. Tako je bilo omogočeno, da smo prvi dan le nekaj ur po odhodu iz Ljubljane že delali v steni. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo v treh dneh montirali jeklene vrvi na celotnem planiranem odseku poti. Vreme se je četrti dan močno poslabšalo, a je omogočalo prenos opreme na Kredarico in popravilo manjših poškodb na dveh mestih.

Akcije smo se udeležili Oskar Marko Musič, Gašper Šolinc in Hinko Šolinc iz PD Ljubljana-matica in Darko Bradaškja iz PD Jesenice.