Planinsko društvo - Novice

Zlatorogov dogodek v Kamniški Bistrici

Objavljeno: 13.5.2012, zadnja sprememba 24.5.2012 ob 08:52 Št. ogledov: 675
Zlatorogova transverzala ponosa 12. maja 2012 je bil Zlatorogov dogodek pri Domu v Kamniški Bistrici. Vremenska napoved ni bila ravno obetajoča, saj so svoj »prihod«, v spremstvu dežja in ohladitev, napovedali ledeni možje. A Pankraciju, Servaciju in Bonifaciju navkljub je že jutro nakazalo, da bo pohodnikom vreme naklonjeno.

Ob prihodu v Kamniško Bistrico nas je toplo pozdravilo sonce in čudovit pogled na venec kamniških Alp. In kaj kmalu smo ugledali prve pohodnike, ki so se iz Stahovice podali po Koželjevi poti. Po pričevanju pohodnikov je pot zelo lepa in razgibana, saj poteka ob reki, skozi gozd in mimo soteske Predaselj.

V vpisno knjigo Zlatorogove transverzale ponosa se je vpisalo 474 pohodnikov, ki se niso ustrašili dežja in slabe vremenske napovedi. Pivovarna Laško bo za vsakega vpisanega donirala 1 evro, temu pa bodo dodali še 526 evrov. Skupno vrednost donacije, ki znaša 1000 evrov, bo tokrat prejelo Planinsko društvo Ljubljana Matica.

Zabave, iger, smeha in plesa ni manjkalo, za dodatno popestritev pa je poskrbel kar animator Andrej, ki je prav v Kamniški Bistrici praznoval okroglo obletnico in zbranim pokazal svoj pevski talent. Ob zvokih izpod inštrumentov mladih fantov, ki se imenujejo po najvišjem vrhu kamniško-savinjskih gora, Grintovcu (2558 m), plesišče ni samevalo. Na trenutke je bil prostor celo premajhen za vse, ki so želeli zaplesati. Številni so se pomerili v nagradnih igrah, tudi v novi igri, »skupinsko smučanje«, ki je zbrane nasmejala, saj so se tekmovalci pogosto znašli na tleh. Ob obilici nagrad je potrebno poudariti, da so nove majice Gremo v hribe, z letnico 2012, zelo zaželena »roba«. V popoldanskih urah je zbrane malce presenetil dež, vendar je kljub temu dan, za zabave željne, prehitro minil.

Vir: gremovhribe.si

Kamniška Bistrica 12.5.2012  Kamniška Bistrica 12.5.2012

Kamniška Bistrica 12.5.2012  Kamniška Bistrica 12.5.2012


Komentarji - Dodaj komentar