Planinsko društvo - Novice

Ob 120. obletnici SPD

Objavljeno: 25.2.2013 Št. ogledov: 867

120. obletnica SPDSlavnostna akademija ob 120. obletnici SPD in ODKRITJE spominske plošče

Datum 27. februar 1893 je trajno zapisan v slovensko planinsko zgodovino, letos pa bomo s številnimi dogodki in prireditvami obeležili 120. obletnico organiziranega delovanja.

Planinska zveza Slovenije vas vabi v sredo, 27. februarja 2013, ob 12. uri na odkritje spominske plošče. Odkritje z napisom "NA TEM MESTU JE BILO 27. FEBRUARJA 1893 USTANOVLJENO SLOVENSKO PLANINSKO DRUŠTVO" bo na zgradbi Veleblagovnice NAMA v Ljubljani, pri vhodu na stiku Tomšičeve in Slovenske ceste.  Dobrodošel je vsakdo, pripravljen bo kratek kulturni program. Na koncu nas bodo prijatelji iz Veleblagovnice Nama pogostili s planinskim čajem.

Istega dne ob 19. uri pa bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma potekala Slavnostna akademija Planinske zveze Slovenije ob 120. obletnici ustanovitve Slovenskega planinskega društva. Častni gost akademije bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, slavnostni govornik predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik. Prireditev je zahvala društvom in posameznikom za zvestobo goram. Slavnostna akademija bo umetniška prireditev s poudarkom na ustvarjalni in izrazni moči planinstva, kot so: poezija, proza, ples, glasba, slika, fotografija, film. V programu bo sodelovalo večje število izvajalcev. Zaradi prostorskih omejitev so na prireditvi povabljeni s strani PZS.

Več na straneh PZS.


Komentarji - Dodaj komentar