Markacijski odsek - Predstavitev

Predstavitev


Člani odseka vsako leto vzdržujemo obstoječe planinske poti v bližini postojank, ki jih oskrbuje naše planinsko društvo. Vzdrževalna dela zajemajo popis stanja poti, ponovno markiranje in čiščenje poti, postavitev novih smernih tabel, popravilo jeklenic in klinov.

Trudimo se, da so varovala na zavarovanih planinskih poteh dobro vzdrževana in varna, kar pa ni zagotovilo, da v gorah ne prihaja do nesreč. Najboljša preventiva je ustrezna opremljenost in znanje obiskovalcev gora. Pri svojem delu pa pogosto opažamo, da le manjši delež ljudi uporablja čelade in pravilno uporablja osebna varovala.

Markacist lahko postane vsak, ki ga tako delo veseli in je pripravljen vsako leto sodelovati na akcijah vzdrževanja planinskih poti. Spodnja meja starosti je 16 let. Po opravljenem tečaju v organizaciji Komisije za planinska pota (PZS) postane markacist-pripravnik. Po dveh letih aktivnega dela prejme značko in dobi naziv markacist, kar pomeni, da lahko samostojno opravlja dela na planinskih poteh. Delo je zelo raznoliko, od barvanja markacij do zahtevnega popravila jeklenic, tako da se za vsakega najde njegovim zmožnostim primerno opravilo.

Vsakega novega člana bomo zelo veseli!

Markacijski odsek
Naslov:Trdinova 8, 1. nadstropje
Kraj:Ljubljana
Načelnik:Hinko Šolinc
Telefon:041 667 774
E-pošta:hinko.solinc@hotmail.com
Sodelavci:
Spletna stran:
Srečanja:drugi torek v mesecu ob 20. uri (razen julija in avgusta, ko bodo sestanki po dogovoru)