Vodniški odsek - Predstavitev

Predstavitev


Vodniški odsek združuje vodnike Planinske zveze Slovenije, ki aktivno delujemo v okviru PD Ljubljana-Matica.

S svojim delom želimo približati gore vsem, ki bi jih radi spoznali na varen in prijeten način. Program aktivnosti izvajamo z organiziranim in strokovnim nastopom. Osnovno vodilo članov našega odseka je, da so izleti in druge akcije, ki jih prirejamo, privlačni za čim več udeležencev.

S svojim programom vodniki ponujamo vrsto aktivnosti različnih težavnostnih stopenj, kjer vsakdo lahko najde nekaj primernega zase. Akcije potekajo preko celega leta, tako v kopnih, kot v zimskih razmerah. Poleg gorskih tur različnih težavnosti, od lahkih do zelo zahtevnih, izvajamo tudi vzgojno-izobraževalne letne in zimske tečaje gorništva, tečaje turne smuke, turnokolesarske izlete. 

Vodimo tudi popoldanske ture, ki so praviloma med tednom in so namenjene tistim ljubiteljem gora, ki si želijo krajšega, nekajurnega, a intenzivnega gibanja v gorskem svetu.

Nekaj vodnikov deluje tudi z drugimi odseki znotraj društva, predvsem z Mladinskim odsekom, kjer vodimo v gore otroke in mladino.

Proti koncu leta vodniki pripravimo zaključni izlet, ki še poglablja vezi med vodniki in udeleženci ter predstavlja izvrstno priložnost, da v sproščenem ozračju obudimo spomine na pretekle ture in prijetne dogodke.

Način prijavljanja in plačila

Vodniški odsek
Naslov:Trdinova 8, 1. nadstropje
Kraj:Ljubljana
Načelnik:Nataša Kramberger
Telefon:031 619 911 (načelnica)
E-pošta:natasa.kramberger@telemach.net
Sodelavci:
Spletna stran:
Srečanja: